שלושה מרכיבים בלבד!
היוגורט הזה היתל בי הרבה זמן; בתחילה הוא דווקא היה נחמד אלי והצליח מסיבה לא ברורה; כנראה פשוט היה לי מזל של מתחילים 😉 כי ההצלחה נמשכה זמן קצר בלבד. לאחר מכן, היוגורט אולי הסמיך מדי פעם, אך תמיד השאיר מתחתיו שכבה של נוזלים; לא עזרו הערבובים ושום כלום. מה לא עשיתי: ניסיתי מלא סוגים של פרוביוטיקה, עיקרתי את הכלים באדיקות, דאגתי לו לסביבה חמימה ותומכת, הרחקתי אותו ממגע של מתכת – נאדה!
אבל אתם מכירים אותי! כשמתכון עושה לי שרירים, אני נכנסת למוד לוחמני ולא מרפה, עד שעולה בידי להנפיק מתכון שעובד בלי קריזות.
כדי להכין יוגורט מוצלח צריך להקפיד על שלושה גורמים:
חלב קוקוס איכותי: חשוב לעבוד עם חלב קוקוס בעל תכולת שומן גבוהה (18%) שמכיל קוקוס ומים בלבד, ללא שום תוספות. אני עובדת עם קרטון חצי ליטר של ארוי די וממליצה עליו בחום.
פרוביוטיקה: חשוב לעבוד עם הפרוביוטיקה המתאימה, תזדקקו לקפסולה של לא פחות מחמישים מיליארד חיידקים! המרכיב הזה קריטי מאוד להצלחה. קיימים בשוק מספר אופציות כשחלקן יקרות רצח. אני מוצאת שהפרוביוטיקה של חברת NOW היא האופציה הטובה ביותר כשלוקחים בחשבון איכות, כמות קפסולות ומחיר. קפסולה אחת מניבה לי חצי ליטר יוגורט מעולה במחיר סביר יחסית למותגים אחרים.
לציטין: כדי שהיוגורט יסמיך יפה באופן הומוגני, ללא היפרדות מעצבנת של נוזלים המצטברים בקרקעית הצנצנת, יש צורך בחומר מתחלב שיאחד בין מים לשומן. שוב מתגייס לעזרתי הלציטין הנוזלי הנאמן: אם תוסיפו כפית אחת ממנו – תקבלו יוגורט מעולה תוך 2-4 ימים, תוך ערבוב מדי פעם.
לעומת זאת, אם תוסיפו כפית וחצי ממנו (חצי כף) לא תצטרכו לערבב כלל ותוך יומיים (או אפילו פחות) יהיה בידיכם יוגורט סמיך מושלם. אממה, במקרה כזה היוגורט יסמיך בקצב הרבה יותר מהיר, ויגיע למרקם של קרם פרש כבר ביום הראשון שלו במקרר – לשיקולכם.
אני מעדיפה לשים כפית אחת בלבד של לציטין וכך להנות מכל העולמות – בתחילה מיוגורט קטיפתי ולאחר זמן מה מקרם פרש מעולה. תוכלו להגיש אותם כתוספת למרק, בעוגות, קינוחים ושאר מאכלים.
עם זאת, בשתי האופציות תמיד אפשר להוציא מהמקרר את היוגורט שהסמיך או התקשה כחצי שעה עד שעה לפני ההגשה, וזאת בהתאם למרקם הרצוי; מערבבים היטב עם מטרפה ונהנים מיוגורט או קרם פרש מושלם. אה, ולטעמי, בקושי מרגישים טעם של קוקוס!
אז עכשיו, כשיש לכם נוסחה מנצחת, שום דבר לא יעצור אתכם להכין לבד בבית יוגורט וקרם פרש מעולים מחלב קוקוס, שמצליחים תמיד.
רוצו להכין וספרו לי איך יצא 😋❣️
מתכון
יוגורט וקרם פרש מחלב קוקוס שמצליחים תמיד!כלים וגאדג'טים
לכמות של כחצי ליטר
- 500 מ"ל חלב קוקוס (רצוי 18% שומן – של ארוי די) קרטון של חצי ליטר
- 1 קפסולה פרוביוטיקה של 50 מיליארד חיידקים
- ½1-1 כפיות לציטין נוזלי בהתאם לדרגת הסמיכות הרצוייה
- בוחרים בצנצנת בנפח של כ- 550 מ"ל; שוטפים אותה היטב במים וסבון כלים ומניחים בצד; אין צורך לעקר את הצנצנת.
- מנערים היטב את הקרטון של החלב הקוקוס, פותחים אותו ומוזגים לבלנדר או לכוס של הנינג'ה.
- מוסיפים לבלנדר לציטין, סוגרים ומפעילים למשך כעשר שניות עד שהלציטין מתמזג לחלוטין עם חלב הקוקוס. מתקבלת תערובת אוורירית שהגדילה מעט את נפחה (לכן צריך צנצנת גדולה יותר מ- 500 מ"ל).
- מוזגים את החלב לצנצנת; פותחים בזהירות את הקפסולה של הפרוביוטיקה ומפזרים את התכולה שלה באופן שווה על חלב הקוקוס. מערבבים בעדינות בכף עץ או סיליקון עד שרוב הפרוביוטיקה נבלעת בחלב.
- מכסים את הצנצנת במגבת נייר ומהדקים בעזרת גומייה.
- בימים חמים מניחים את הצנצנת בטמפרטורת החדר למשך 12-24 שעות, עד לקבלת דרגת החמיצות הרצוייה.
- בימים קרים מכניסים את הצנצנת לתנור שחומם לטמפרטורה של 30 מעלות צלזיוס. הניחו את הצנצת על הרשת של התנור בשלב התחתון ביותר למשך 12-24 שעות, עד לקבלת דרגת החמיצות הרצויה.
- מסירים את מגבת הנייר, מכסים במכסה הרגיל של הצנצנת ומכניסים אותה למקרר, בודקים למחרת, ואם הצטברו מעט נוזלים בקרקעית הצנצנת, מערבבים מעט בעזרת מטרפה. אם יש צורך חוזרים על הפעולה במהלך היומיים הקרובים עד שמתקבל יוגורט סמיך והומוגוני. מומלץ לבדוק כל כמה שעות את דרגת הסמיכות.
- לאחר יום יומיים במקרר תקבלו יוגורט קטיפתי וסמיך; קחו בחשבון שיוגורט מחלב קוקוס מסמיך ומתקשה במקרר במשך הזמן – ובעצם הופך לקרם פרש מעולה. עם זאת, הוצאת הצנצנת מהמקרר חצי שעה עד שעה לפני ההגשה תחזיר לכם את המרקם הקרמי והגמיש.
- במקום לכסות את הצנצנת במגבת נייר וגומייה בתקופת "ההבשלה" – אתם יכולים להשתמש בצנצנת כמו למשל של מייסון, ולהחליף למכסה מתברג פתוח עם רשת בקוטר תואם לפתח הצנצנת.
- אם הטמפרטורה המינימלית של התנור שלכם היא 50 מעלות צלזיוס, ממתינים כרבע שעה לפני שמכניסים את הצנצנת ומשאירים את דלת התנור פתוחה. הטמפרטורה לא צריכה להיות מדוייקת, מה שחשוב זה שהיוגורט לא יסבול מקור ויצטנן 🙂
- מומלץ לשמור את הפרוביוטיקה בקירור. שימו לב לסימון תוקף המוצר המופיע על גבי האריזה.
כתיבת תגובה